Yaşam

tavuk sultan kebabı tanımı

Sultan kebabı, iç harcın yufka içerisine tavuk veya etli olarak hazırlanıp doldurulması ve üzerine beşamel sos sürülmesiyle yapılan bir yemektir. Yapımı kolay olan bu tanım, görüntüsü ile özel davet sofralarında da oldukça fazla tercih edilmektedir.

Tavuk Sultan Kebabı; Tavuk, soğan, domates, patlıcan, bezelye iç harcı ile hazırlanır. Harcın içini zevkinize göre değiştirebilir ve yeni malzemeler ekleyebilirsiniz. Haber7.com grubu olarak tavuk sultan kebabının en genel tanımını sizler için araştırdık.

İşte lezzeti ve görüntüsüyle sofralarda bile yerini alan tavuklu sultan kebabının tarifi…

TAVUKLU SULTAN KEBABI TARİFİ

Tavuk Sultan Kebabı Malzemeler;

  • 2 adet yufka
  • 400 gr tavuk göğsü
  • 400 gr tavuk pirzola
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı ketçap da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
  • 1 patlıcan
  • kırmızı biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz

Yukarıdaki için:

  • rendelenmiş çedar peyniri

Tavuklu sultan kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanı soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve yağda kızartın. Süzgeci alın ve yağın boşalmasını bekleyin. Tavukları bu orta kısımda soteleyin.
  • Tavukları küp küp doğrayıp bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu salınca yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave edin. Kapağı kapatın ve 4-5 dakika pişmesine izin verin.
  • Suyunu süzdükten sonra bezelye ve patlıcanları ekleyin. Baharatları ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Tavuklar da şimdiye kadar pişirilmelidir.
  • Beşamel sos için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırarak topak kalmayacak şekilde koyulaşıncaya kadar pişirin. Son olarak tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  • 4’e böldüğünüz yufkaları küçük bir kapta soğutun. Hamurun kenarlarını kesin ve oyuk kısma bir kat daha ekleyin.
  • Tavuklu harcı kaseye koyun ve kasenin kenarlarından sarkan yufkaları kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisini ters çevirin. Tüm malzemeleri bu şekilde yaptıktan sonra üzerine beşamel sosu eşit miktarda dökün.
  • Yufkaları 190 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin.
  • Peynirler eriyip kızarınca alabilirsiniz.

Afiyet olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort